HOME
 MARCA INREGISTRATA
 BREVETE DE INVENTIE
 DESIGN COMERCIAL
 LEGISLATIE IN DOMENIU
 ASPECTE FISCALE
 CLIENTI
 AGENȚIA
MARCA ESTE UN DREPT DE PROPRIETATE (LEGEA 84/1998)
SUPORT

Nu ai găsit informaţiile de care ai nevoie? Ai o nelamurire şi vrei să vorbeşti cu cineva?


ON-LINE

Toată documentația (inclusiv plata taxelor) se pot procesa online


HOME » MODELE BACK
   Produsele dumneavoastră se protejeaza prin inregistrarea lor la OSIM sub forma de model (reprezentare tridimensionala a produsului) sau/si aspect exterior.

   Inregistrarea produselor noi la OSIM se face prin depunerea unei cereri

   Hotararea de admitere sau respingere a cererii se ia de catre o comisie in termen de maxim 6 luni de la data publicarii cererii in BOPI.In cazul unei solutionari favorabile a cererii de inregistrare produsele sunt protejate inca din ziua depunerii cererii de inregistrare.


   Dupa inregistrarea la OSIM produsele vor fi protejate prin efectele legii 129/1992, republicata in MO 193/2003 , privind protectia modelelor industriale si a legii 11/1991 privind contrafacerea. Mai mult producerea sau comercializarea nelegitima de catre o terta persoana a unui desen sau model industrial intra in categoria actelor de concurenta neloiala suprapunandu-se protectiei conferite prin legea speciala care sanctioneaza actele de contrafacere .

   Rezultatul inregistrarii unui produs la OSIM este eliberarea unui certificat care consfiinteste un drept exclusiv al titularului asupra produsului pe o perioada de 10 ani cu posibilitatea reinoirii. Produsele protejate vor fi inscrise in Registrul National de Desene si Modele Industriale si vor purta semnul D insotit de numarul de inregistrare al produsului la OSIM si numele titularului.

   Dreptul de a produce si/sau comercializa un produs inregistrat poate fi transmis contra cost altor firme interesate care il vor produce in cantitatea si calitatea impusa de titularul certificatului eliberat de OSIM ( producatori sub licenta , lohn,etc )

   Foarte important este ca va beneficia de toate drepturile conferite de inregistrarea unui produs prima firma/persoana indreptatita care inregistreaza respectivul produs la OSIM in dauna altor producatori care au neglijat acest aspect legal.

   Protejarea inventiilor

   Brevetul de inventie este un act de proprietate care certifica un drept exclusiv asupra inventiei pe timp de 20 ani. Profitul realizat din aplicarea inventiei este scutit de impozit (art.16 din Legea 203/19.04.2002) Brevetul poate fi vindut cesionat sau transmis prin licenta

HOME  |  INREGISTRARE  |  MARCI  |  MODELE  |  CLIENTI  |  LEGISLATIE  |  CONTACT
© 2002 - 2024 Weizmann Ariana & Partners Agenţia de Proprietate Intelectuală