HOME
 MARCA INREGISTRATA
 BREVETE DE INVENTIE
 DESIGN COMERCIAL
 LEGISLATIE IN DOMENIU
 ASPECTE FISCALE
 CLIENTI
 AGENȚIA
MARCA ESTE UN DREPT DE PROPRIETATE (LEGEA 84/1998)
SUPORT

Nu ai găsit informaţiile de care ai nevoie? Ai o nelamurire şi vrei să vorbeşti cu cineva?


ON-LINE

Toată documentația (inclusiv plata taxelor) se pot procesa online


HOME » DESIGN COMERCIAL BACK

Aţi creat un produs nou, o eticheta ori un ambalaj care vă diferenţiază produsele faţă de celelalte existente pe piaţă?

Dacă pentru crearea acestora aţi alocat resurse şi doriţi să aveţi exclusivitate în producerea şi comercializarea lor trebuie să le înregistraţi.

Ce se poate înregistra:


Costul mediu al înregistrării este de 1.000 RON. Dar pentru că acesta depinde de numărul de imagini, de culori ori teritorialitate, veţi primi raspuns pentru orice clarificări, inclusiv legate de costuri, completând formularul:

Nume: *
Prenume: *
Judeţ: *
Firma:
E-mail: *
Telefon:
Mesaj:
Cod de verificare:    
Vă rugăm introduceţi codul din imagine.

Înregistrarea unui model sau desen industrial vă dă dreptul exclusiv de exploatare al acestuia pe teritoriul ţării unde doriţi să se realizeze protecţia. De asemenea vă dă dreptul de a interzice terţilor să efectueze fără autorizarea dumneavoastră reproducerea, fabricarea, comercializarea sau oferirea produsului înregistrat spre vânzare.

Înregistrarea se face în Registrul Naţional al Desenelor şi Modelelor Industriale emis de OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) prin efectele legii 129/1992, republicată în MO 193/2003!

Cererea de înregistrare va fi însoţită de reprezentarile grafice ale desenului ce urmează a fi înregistrat şi de o declaraţie a autorului (persoană juridică sau fizică) iar hotărârea de admitere sau respingere a cererii se ia de către o comisie în termen de maxim 6 luni de la data publicării cererii în BOPI. În cazul unei soluţionări favorabile a cererii de înregistrare, produsele sunt protejate încă din ziua depunerii cererii de înregistrare.

Rezultatul înregistrării unui produs la OSIM este certificatul care consfiinţeşte un drept exclusiv al titularului asupra produsului pe o perioadă de 10 ani cu posibilitatea reînoirii. Produsele protejate vor fi înscrise în Registrul Naţional de Desene şi Modele Industriale şi vor purta semnul D însoţit de numărul de înregistrare al produsului la OSIM şi numele titularului.

Prin licenţe, francize sau cesiuni dreptul de a produce şi/sau comercializa un produs înregistrat poate fi transmis contra cost altor firme interesate care il vor produce în cantitatea şi calitatea impusă de titularul certificatului.
Foarte important este ca va beneficia de toate drepturile conferite de înregistrarea unui produs prima firmă/persoană îndreptăţită care înregistrează respectivul produs la OSIM în dauna altor producători care au neglijat acest aspect legal.


Protejarea produselor tradiționale


HOME  |  INREGISTRARE  |  MARCI  |  MODELE  |  CLIENTI  |  LEGISLATIE  |  CONTACT
© 2002 - 2024 Weizmann Ariana & Partners Agenţia de Proprietate Intelectuală